4 Mart 2010 Perşembe

[Dostluk Girdabi] - Uçkura göre hoca bulunur

 

Efendim, bir zamanlar Anadolu’nun ücra bir köyüne bir imam gelmiş. O zamanlar, bu işler öyle tayinle olmuyor. Köylü kendi imamını buluyor, maaşını, iaşesini veriyor, camisinin ihtiyaçlarını gideriyor. İmam yerleşiyor namazlara vaazlara başlıyor. Fakat, bir durum dikkatini çekiyor. Öğlen, ikindi, akşam, yatsı namazları cemaat tamam, lakin sabah namazları 3-5 kişi gelmekte. Gelenler de yarı uykudaymış gibi namaz kılmaktalar. Bir ikindi vaazında bu durumu açıyor ve muhterem cemaati biraz azarlıyor. Sabah namazının feyzini, faziletini anlatıyor. Bunun üzerine cemaatten biri söz alıyor:

-İmam efendi, buraya 4 yıl önce kadardı bir imam gelmişti. Cemaatten bir densiz sual eylediler. Dediler ki, gece eşimizle cima eylersek gusül abdestini sabah namazına kalktığımızda alsak olur mu?. İmam efendi de buyurdular ki, zinhar, haşa, gece sabah uyanacağından kim emin ola, ya cünüp halinizle gece ölürseniz, o halde cevabım şudur ki, cima eyler eylemez gusül abdestinizi alınız ve yatağa temiz giriniz.

Cemaatten bu zat sözlerine devam etti:

-Sonra imam efendi, 2 yıl sonra o getti, bir başka imam geldi. Aynı densiz ona da bu suali sordu. Biz cima eyledikten sonra hemen gusül alır yatağa öyle gireriz, bu uygun mudur? Dedi. İmam efendi kızdı, bağırdı, olur mu öyle şey dedi. Siz cimadan cünüp olmadan bahsedersiniz, gece hiç mi eşlerinize eliniz kolunuz dokunmaz, kirlenmediğiniz ne malumdur. O yüzden cima da olsa, eşinize dokunma hali de olsa şek ve şüpheden kurtulmak için hemen kalkınız, ve gusül abdestinizi tazeleyiniz. Diğer mesele de eski imamınız haklılar, gece ölürseniz temiz bir şekilde ahirete intikal ediniz. Dedi. Ya işte böyle imam efendi biz böyle bir ayağımız yatakta bir ayağımız dolap gusulhanede. Sabaha kadar gel get biçare bitkin düşüyoruz. Uyanabilenler gelip cemaate yetişiyor. Halimizi de görüyorsunuz.

İmam efendi tebessüm eylemiş.

-Ey cemaat, bizim dinimiz zorluk değil kolaylık dinidir. Sizi ibadetinizden, taatınızdan men eden bir şeye cevaz verir mi? Velev ki gece boyunca birkaç cimanız bile olsa, sabah namazından önce kalkıp gusül almanız yeterlidir. Böylece, namazınızı temiz bir şekilde kılar güne başlarsınız.

 

Deyince, cemaat birbirine dönmüş bakmış.

-AHAN ŞİMDİ UÇKURUMUZA GÖRE BİR HOCA BULDUK.

 

Efendim, niye mi anlattım. Prof.Dr. Mete TUNÇAY hocamız, günlerdir Türk basınında Neşe Düzel hanımefendiyle birlikte avdet ederek anlatmaktalar. Biz de tebessümle izliyoruz.

İŞTE ŞİMDİ MALUM ÇEVRELER UÇKURLARINA UYGUN HOCA BULDULAR diyoruz, kendi kendimize…

 

Saygılar,

 

Vedat BULUT

__._,_.___
Recent Activity:
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder