11 Mart 2010 Perşembe

[Dostluk Girdabi] - Soykırımı bırak,Emekliler yine yandınız.

 


Emeklilerin çiçek veren başkanı SGK’dan 4.300 lira maaş alıyor
Başbakan Tayyip Erdoğan’a maaş zammı için çiçek vermesi tepkilere neden olan Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, madenci emeklisi olarak şu anda alması gereken emekli maaşının 950 lira olduğunu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu üyeliğinden şu anda aldığı maaşın ise 4 bin 300 lira olduğunu söyledi.
Emekliler dernek başkanı
Emekliler dernek başkanı
http://www.toplumsalbilinc.org/forum/index.php?topic=8872.0
***********************
Emekliler dikkat!
Şubat ayında her emekliden en az 12 lira dernek aidat kesintisi alındı.
SSK ve Bağ-Kur emeklilerine adam başı 60 lira zam yaptığı hasebiyle Başbakan’a çiçek veren derneğin başkanına kıyak olsun diye, 500 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisi hiç haberleri olmadan derneğe üye yapıldı ve şubat ayında her emekliden en az 12 lira dernek aidat kesintisi yapılıp gönderildi.
Sayın Ali Tezel Bey, benim şubat ayı emekli maaşımdan 23 lira kesilmiş. Sağlıkla ilgili herhangi bir kesinti yok. Bilgi edinme servisine kesinti sebebini sordum ancak henüz bir yanıt almadım. 20 gün oldu cevap bile göndermediler. 
Ayşe Kayınoğlu
HER YERDE YANDAŞA İHTİYAÇ VAR
Hangi hükümet olursa olsun yandaşları sever. Örgütlü toplum istemez ama örgütü kendisi idare edebiliyorsa çok sever. İşte bu sebeple yandaş emekli dernekleri yandaş memur sendikaları yandaş işçi sendikalarına sınırsız destek verilir. Mesela, toplumun büyük bir kesimini oluşturan 8 milyon emekliyi de kontrol altında  tutabilmek için yandaş emekli derneğine sınırsız-sonsuz destek verirler.
Ülkemizde en çok üyeye sahip emekli derneği Sosyal Güvenlik Kurumu yönetim kuruluna üye gönderir. Üye gönderecek emekli derneği, emeklilerin haklarını savunmak ve korumak isterse hükümeti ve idareleri zor durumda bırakabilir. Bu sebeple emekli dernekleri kendi başlarına bırakılamaz. Bazıları korunur-kollanır; emekliler hiç haberleri olmadan derneğe üye olmuş gibi gösterilirler ki üye sayıları çok olsun.
ŞUBATTA BİR YILLIK KESİNTİ YAPILDI
İşte hükümet destekli, eski adı Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) olan ve ismini sadece başkanlarının bildiği, başkanlığı devam etsin diye yeni adı Türkiye Emekliler Derneği olan dernek için 500 bin  emekliden bir yıllık dernek aidat kesintisi yapıldı.
DERNEĞİN İSMİ BİLE DEĞİŞTİRİLDİ
Esasen İşçi Emeklileri Derneği’nin başkanı da işçi emeklisi olması lazım ama SGK yönetim kuruluna girip hükümete yalvarıp, işçi emekliliğine son verilip memur emeklisi yapılan ve aylığı da 700 liradan 4000 bin liraya çıkarılan Kazım Ergün’ün başkanlığı devam etsin diye derneğin ismi bile değiştirildi. Şimdi, Ankara’da 200 metrekarelik, banyolu, yatak odalı makam odasında oturup, gariban emeklilerin haklarını savunuyor!!!
Bu savunmayı iyi yapabilsin diye de emeklilerin hiç haberi bile olmadan şubat  ayı aylıklarından derneğe kesinti yaptılar ve bir milyon (eski parayla bir trilyon) liraya yakın parayı Kazım Ergün’ün derneğine aktardılar.
BUGÜNE KADAR Kİ KESİNTİYİ SGK’YA SORUN
Emeklilerin hemen hiçbiri derneğe üye olduklarını bile bilmiyorlar, yılda bir kere ve zam verildiği ay aylıklarından kesinti yapıldığı için farkına da varmıyorlar. Üstelik bu ayrıcalık sadece bu derneğe tanınıyor. Başka emekli  erneklerinin üyelerinden kaynakta kesinti yapmayan SGK sadece TİED üyeleri için kaynakta kesinti yapıp, hesaplarına aktarıyor. - Şimdi yapmanız gereken,  ısrarla SGK Bilgi Edinme Birimi’ne gerek yazıyla gerekse www.sgk.gov.tr web sayfası üzerindeki Bilgi Edinme bölümünden, derneğe üye yapılıp yapılmadığınızı, emekli aylığınızdan kesinti yapılıp yapılmadığını, yapılmışsa kaç para olduğunu sorun. Yasal süresi olan 15 günde cevap vermezlerse de Başbakanlık Bilgi Edinme Kurulu’na şikâyet edin. Burası da size yardımcı olmazsa İş Mahkemesi’nde SGK’yı eksik aylık ödediği için dava edin.
On binde 1 hisseye de destek primi var
Sayın okurum, eski 1479 sayılı Kanun’un ek 20’nci maddesi ile sonrasında da
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereğince SSK’dan emekli olduktan sonra limited şirketlere ortak olanlar, vergi mükellefi olanlar, anonim şirkete ortak olup da aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olanların SGDP (Sosyal Güvenlik Destek Primi) ödemeleri gerekmektedir.
Eski kanun zamanında bu ödeme elden Bağ-Kur’a her ay 70 lira kadar olmalıydı, 1 Ekim 2008 gününden sonra yeni uygulama gereğince her ay emekli aylığından yüzde 15 kesinti haline dönüştürüldü. Bu nedenle de yaklaşık 8 bin liraya yakın SGDP borcunuz olmuş. Kanun ortaklığın hissesini belirtmediğinden yüzbinde bir bile ortak olunca SGDP ödemesi alınmaktadır. Ancak, siz de haklısınız çok düşük oranlı  ortaksınız ve hiç gelir de
elde etmemişsiniz isterseniz İş Mahkemesi’nde durumu dava edip, konunun
Anayasa Mahkemesi’ne gitmesini temin edebilirsiniz.
MEHMET ZEKAİ ÖZCAN’IN ÇIKIŞI
AK Parti Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan, İçişleri Bakanı hakkında
verilen önergeye evet oyu kullanmış. Hiç şaşırmadım; kendisini 12 yıldan beridir tanırım, dürüstlüğü söz götürmez. SSK Genel Müdürü iken zamanın bakanı Yaşar Okuyan’ın yolsuzluklarına direndiği için 3 ay içinde genel müdürlükten alınmıştı. Son, Sosyal Güvenlik Reformu’na milletvekilleri  aylıklarına zam ekletmek, genç vekiller için de erken
emeklilik maddesi ekletmek istediler. 
Tek başına direndi ve “Millete geç emeklilik ve daha az emekli aylığı verelim diye kanun çıkarırken, vekillere yapılacak kıyak, adil ve dürüst olmaz” demişti. Bu sebeple de kendisini darp etmek isteyen vekiller sebebiyle 1 ay TBMM’ye bile girememişti. Şimdi de dürüstlük adına evet oyu kullanmış. Kendisini tebrik ediyorum.
Neler oluyor bize-1 
--------------
Neler oluyor bize-2 
--------------
ALİ TEZEL - GAZETE HABERTÜRK
*****************
Levent Kırca,Memura zam yaptı


--
Bilginin arşivlendiği adresler.
*********************************
http://ahmetdursun374.blogcu.com/
------------
http://www.akilcagi.com/
----------
http://dursuna.tr.gg/
--------------
http://www.toplumsalbilinc.org

--

__._,_.___
Recent Activity:
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder