GİZADOS
(Ciğerli kuru fasulye)
MALZEMELER:
Yarım kg kuru fasulye
250 gram dana ciğeri
2 adet domates veya 2 kaşık salça
1 çorba kaşığı dolusu margarin
1 adet büyük boy soğan
Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber
2 adet yeşil biber
HAZIRLANIŞI:
Akşamdan fasulyeyi temizleyip iyice yıkayın. Sonra tencereye yeterince su doldurup ıslatın. Sabaha kadar bu tencerede bekletip yumuşamasını sağlayın. Soğanı ufak ufak doğrayın. Tencereye yağı koyup pembeleştirin. Doğranmış domatesi veya salçayı ilave edip biraz daha kavurun. Sonra fasulyeyi suyuyla beraber bu karışıma ilave edin. Tuzunu ve biberini ilave edip pişirin. Ciğerleri büyük parçalara bölün ve tavanın içinde bir miktar yağla fazla kurutmadan kavurun. Fasulyelerin üzerine ekleyin. 1-2 taşım daha kaynatıp tencerenin altını kapatın. Biraz dinlendirdikten sonra sıcak olarak servise sunun.
PANADERO MACARENOS
(Fırıncının makarnası)
MALZEMELER:
1 paket fiyonk makarna (haşlanmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 büyük boy soğan (piyazlık doğranmış)
3 diş sarımsak (ezilmiş)
2 adet kabak (halka halka doğranmış)
3 su bardağı mantar (dilimlenmiş)
Kırmızıbiber (şerit şerit doğranmış)
Yarım çay kaşığı Hint cevizi rendesi
1 su bardağı fesleğen (ince kıyılmış)
1,5 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Tuz
Karabiber
Beşamel sos için:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı taze kaşar peyniri rendesi
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Tavada yağı ısıtıp, soğan ve sarımsağı kavurun. Sarımsağı yakmamaya özen gösterin. Kabaklan ilave edip kavurun, bir süre sonra mantarları ve ardından biberleri ekleyin. 10 dakika kadar pişirin. Tuz, karabiber ve Hint cevizini (muskat) serpin. Ocaktan alıp fesleğenleri ilave edin. Başka bir tencerede süt, tereyağı ve unu sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp taze kaşar peynirini ilave edip karıştırın. Fırın kabına makarnayı koyun, üzerine sebzeleri ekleyin. Ardından beşamel sosu döküp karıştırın. En üste kaşar peynirini serpip önceden 180 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
ELMALI TURTA
Yarım kg elma
200 gr kara un
50 gr. bal
İki yumurtanın sarısı
150 gr. bitkisel yağ
Kaya tuzu.
Hazırlanması:
Bir salata tabağı içinde unu, yumurta sarılarını, yağı ve tuzu karıştırın. Hamuru yoğurup, bir saat dinlenmeye bırakın.
Yağlayacağınız bir turta kabının içine soyulup kalınca dilimlenmiş elma dilimlerini yerleştirin. Üzerlerini balla örtün.
Hamuru oklavayla açıp turta kabının büyüklüğüne erişince, elmaların üzerine örtün. Orta ısıda fırında bir saat pişirin. Fırından alıp çevirerek turtayı çıkartın. Soğumaya bırakın. Ilık veya soğuk olarak sofraya getirilebilir.
(Ciğerli kuru fasulye)
MALZEMELER:
Yarım kg kuru fasulye
250 gram dana ciğeri
2 adet domates veya 2 kaşık salça
1 çorba kaşığı dolusu margarin
1 adet büyük boy soğan
Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber
2 adet yeşil biber
HAZIRLANIŞI:
Akşamdan fasulyeyi temizleyip iyice yıkayın. Sonra tencereye yeterince su doldurup ıslatın. Sabaha kadar bu tencerede bekletip yumuşamasını sağlayın. Soğanı ufak ufak doğrayın. Tencereye yağı koyup pembeleştirin. Doğranmış domatesi veya salçayı ilave edip biraz daha kavurun. Sonra fasulyeyi suyuyla beraber bu karışıma ilave edin. Tuzunu ve biberini ilave edip pişirin. Ciğerleri büyük parçalara bölün ve tavanın içinde bir miktar yağla fazla kurutmadan kavurun. Fasulyelerin üzerine ekleyin. 1-2 taşım daha kaynatıp tencerenin altını kapatın. Biraz dinlendirdikten sonra sıcak olarak servise sunun.
PANADERO MACARENOS
(Fırıncının makarnası)
MALZEMELER:
1 paket fiyonk makarna (haşlanmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 büyük boy soğan (piyazlık doğranmış)
3 diş sarımsak (ezilmiş)
2 adet kabak (halka halka doğranmış)
3 su bardağı mantar (dilimlenmiş)
Kırmızıbiber (şerit şerit doğranmış)
Yarım çay kaşığı Hint cevizi rendesi
1 su bardağı fesleğen (ince kıyılmış)
1,5 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Tuz
Karabiber
Beşamel sos için:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı taze kaşar peyniri rendesi
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Tavada yağı ısıtıp, soğan ve sarımsağı kavurun. Sarımsağı yakmamaya özen gösterin. Kabaklan ilave edip kavurun, bir süre sonra mantarları ve ardından biberleri ekleyin. 10 dakika kadar pişirin. Tuz, karabiber ve Hint cevizini (muskat) serpin. Ocaktan alıp fesleğenleri ilave edin. Başka bir tencerede süt, tereyağı ve unu sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp taze kaşar peynirini ilave edip karıştırın. Fırın kabına makarnayı koyun, üzerine sebzeleri ekleyin. Ardından beşamel sosu döküp karıştırın. En üste kaşar peynirini serpip önceden 180 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
ELMALI TURTA
Yarım kg elma
200 gr kara un
50 gr. bal
İki yumurtanın sarısı
150 gr. bitkisel yağ
Kaya tuzu.
Hazırlanması:
Bir salata tabağı içinde unu, yumurta sarılarını, yağı ve tuzu karıştırın. Hamuru yoğurup, bir saat dinlenmeye bırakın.
Yağlayacağınız bir turta kabının içine soyulup kalınca dilimlenmiş elma dilimlerini yerleştirin. Üzerlerini balla örtün.
Hamuru oklavayla açıp turta kabının büyüklüğüne erişince, elmaların üzerine örtün. Orta ısıda fırında bir saat pişirin. Fırından alıp çevirerek turtayı çıkartın. Soğumaya bırakın. Ilık veya soğuk olarak sofraya getirilebilir.
Saygılarımızla
Haldun Keskin
TURKIYE'NIN DOGAL GI DA ALISVERIS SITESI
AILE URETIMIMIZ TAS SISTEM SIZMA ZEYTİNYAĞIMIZI KARGO ÜCRETİ ÖDEMEDEN ALIN
__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.
__,_._,___
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder