5 Mart 2010 Cuma

[Dostluk Girdabi] - ARI SUTU UZERINE HERŞEY [2 Attachments]

 
[Attachment(s) from HALDUN KESKIN included below]

ARI SÜTÜ

Arı sütü 6-12 günlük işçi arıların ana arıyı ve genç larvaları beslemek için yutak üstü salgı bezlerinden salgıladıkları beyaz krem renginde ve tereyağı kıvamında protein,vitamin,mineral maddeler ve iz elementler bakımından oldukça zengin bir besin maddesidir.

Arı Sütünün Bileşimi

Aynı genotipik karakterli döllü yumurtalardan çıkan larvalar,kendilerine verilen arı sütünün nitelik ve niceliğine bağlı olarak anatomik ve fizyolojik bakımından birbirinden tamamen farklı iki ayrı birey olabilmektedir. Bu farklı besleme sonucu ana arı hastalıklara karşı direnç kazanmakta , günde kendi ağırlığının iki katı kadar yumurta üretebilmekte ve yıllarca yaşayabilmektedir. İki bireyin bu denli farklılaşması yalnızca arı sütünün olağanüstü gücünden meydana gelmekte ve yalnızca bu yönü bile arı sütünü tüketen bir insanın neler kazanabileceğini göstermektedir. Arı sütü bileşim itibariyle oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Yaklaşık yarısından fazlası su ,protein, yağ, şeker, mikro elementler , enzimler, hormonlar, vitaminler, çeşitli yağ asitleri ,10-HDA ve daha birçok maddeye ek olarak %3 dolayında henüz belirlenemeyen maddeler bulunmaktadır. Etkileri bilinen fakat belirlenemeyen bu maddeler arı sütünün olağanüstü etkilerini meydana getirmektedir. Arı sütü kalp rahatsızlıklarından kansere kadar bir çok hastalıkta vücudu güçlendirmek,bağışıklık sistemini uyarmak amacıyla kullanılmaktadır. Özellikle yoğun antibiyotik kullanan radyoterapi ve kemoterapi olan hastalarda muhtemel karaciğer ve böbrek zararlarını önlemekte karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını korumaktadır.

Arı Sütü Üretimi ve Muhafazası

Arı sütü üretimi ,ana üretimi ile yakından ilgilidir. Ana arı üretiminde bahsedildiği gibi yapılan transferlerden 2-3 gün sonra yüksük (hücre) içinde bulunan larvalar atılıp geriye kalan arı sütü ağaç kaşıkçıkla veya vakumla yaparak, renkli şişelere alınır. Çünkü arı sütü havadan,ışıktan,ısıdan, rutubetten ve birçok dış etkiden kolayca etkilenip bozulabilir. Saf arı sütü -5oC'de, arı sütü mamülleri ise 5-10oC'den serin ve kuru yerlerde saklanmalıdır. Arı sütü ¼ oranında bala katılarak bal içinde daha uzun bir süre saklanabilir. Arı sütü üretimi ve tüketimi fazla olan ülkelerde (Japonya, Çin, ABD ve bir çok Avrupa ülkesi ) toz haline getirilmiş bozulmadan çok uzun süre saklanabilen tablet veya kapsül halinde de hapları da satılmaktadır. Her gün yüzbinlerce insan besleyici ve bünyeyi güçlendirici bu doğal ilaçları kullanmaktadır.

Arı Sütünün Tüketilmesi ve Faydaları

Arı sütü bal ile tüketilebileceği gibi saf olarak sabahları aç karnına, kahvaltıdan en az yarım saat önce ve dil altından eğilimi yoluyla tüketilmesinin daha doğru bir yaklaşım olduğu ortaya konulmuştur. Normal şartlara ortalama doz yetişkinler için 0,5g , hastalık ve rahatsızlık hallerinde 1 g olarak önerilmektedir. Çocuklarda ise yaşa ve doktor tavsiyesine göre yetişkinler için belirtilen dozun yarısı ile ¼ 'i önerilir. Piyasada bal-polen-arı sütü karışımları bulunmaktadır. Bu tür karışımların, 1Kg bal, 30-50 g arı sütü ile 100-150 g polen şeklinde olması tavsiye edilir.

Arı Sütünün Etkileri

Arı Sütü Ağız Yoluyla Alındığında;

  • Stimulant - Fiziksel performansı artırıcı, hafızayı güçlendirici, zeka açıcı, kendine güveni artırıcı etkileri
  • Genel olarak sağlıkta ve metabolizmada düzelme
  • İştah artırıcı
  • Doku ve cildi yenileyici, güzelleştirici
  • Seks gücünde artış, yumurta ve sperma üretiminde artış
  • Viral hastalıklara karşı direnç
  • Tansiyonu düzenleme
  • Kansızlığı (anemi) giderme
  • Damar tıkanıklarına karşı olumlu etki
  • Kolestrolü düzenleme

Arı Sütünün Topikal Olarak Kullanımı;

  • Deriyi gerdirme, yenileme ve canlılık
  • Epitel hücrelerini geliştirme ve uyarma
  • Kırışıklığı giderme
  • Derinin yağ sekresyonunu düzenleme
  • Antibiyotik aktivite
  • Escherichia coli, Salmonella, Proteus, Bacillus subtilis ve Staphylococcus aureus (Lavie, 1968; Yatsunami and Echigo, 1985).
  • Micrococcus pyrogens karşı penisilinin etkisinin % 25 ini göstermiştir. (Blum et al., 1959).
  • Antiviral aktivite (Derivici and Petrescu, 1965)

ARI SÜTÜ--ROYAL JELLY- RJ

 

 
ARI SÜTÜ 6-12 günlük işçi arıların kafalarındaki çene altı (mandibular) ve hipofarenks bezlerinden salgılanan, besin değeri ve biyolojik aktivitesi çok yüksek değerli bir üründür. ARI SÜTÜ kovan içerisindeki genç larvaların ve kraliçe arının beslenmesi için kullanılır. İşçi arılarla kraliçe arı arasında genetik olarak bir fark yoktur.

                Larvaların beslenmesine bağlı olarak bunlar ya işçi arı veya kraliçe arı olurlar. Tüm larvalar ilk 3 gün ARI SÜTÜ ile beslenirler. 3.günden sonra eğer larvalar bal ve polen ile beslenirse işçi arı, ARI SÜTÜ ile beslenirse kraliçe arı olurlar.

                Kovanda sadece kraliçe arılar, hayatı boyunca ARI SÜTÜ ile beslenir. Larva döneminde ARI SÜTÜ ile beslenen kraliçe arılar gelişmesini daha erken tamamlayarak 16 günde ergin hale gelirler. 3. günden sonra bal ve polenle beslenen işçi arılar ise gelişmesini 21 günde tamamlarlar. Kraliçe arılar işçi arılara oranla çok daha iri ve dayanıklıdır. Kraliçe arıların üreme organları mükemmel bir şekilde gelişmiştir, işçi arılarınki gelişmemiştir. Genç ve sağlıklı bir ana arı bir günde 1500-2000 yumurta yumurtlayabilir ve bir günde yumurtladığı yumurtaların ağırlığı kendi ağırlığına eşittir. Hayatı boyunca ARI SÜTÜ ile beslenen kraliçe arılar 3-4 yıl yaşayabilirler fakat bal ve polenle beslenen işçi arılar sadece 5-6 hafta yaşayabilirler. Kraliçe arı ile diğer işçi arılar arasındaki farklılıklar bu özel diyetten (ARI SÜTÜ) kaynaklanmaktadır.

                Kraliçe arının hayatını inceleyen ve ARI SÜTÜnün özelliklerini öğrenen insanlar bu ürünün insan sağlığı ve beslenmesindeki önemini keşfetmişler ve ARI SÜTÜ tüketimi hızla artmaya başlamıştır. ARI SÜTÜ içerisindeki 10-hydroxy-decenoic asit doğal bir antibiyotik olup bakterilerin virüslerin ve fungusların çoğalmasını önlemektedir. İşçi arıların, bazı hastalıkları olmasına rağmen ARI SÜTÜ ile beslenen kraliçe arılar hastalanmazlar ve 3-4 yıl süre ile yaşamlarını sürdürürler.

Laboratuarlarda yapılan analizler sonucunda bu gizemli besinin içinde proteinler, şekerler, serbest esansiyel amino asitler ve yağ asitlerinin olduğu görülmüştür. İçinde yoğunca B vitamini, mineraller, iz elementler ve antioksidan maddelerin olduğu belirlenmiştir. Günümüzde teknolojinin çok ileri bir düzeye ulaşmasına rağmen ARI SÜTÜ içerisinde % 3.5 oranında bilinmeyen maddeler bulunmaktadır. Bu bilinmeyen maddeler metabolizmayı düzenlemekte, vücudun direncini ve bağışık sistemini güçlendirmekte, hücre yenilenmesini sağlamaktadır. Bu özellikleri nedeniyle ARI SÜTÜ kalp rahatsızlıklarından kansere kadar bir çok hastalıkta vücudu güçlendirmek, bağışıklık sistemini uyarmak amacıyla kullanılmaktadır. Özellikle yoğun antibiyotik kullanan, radyoterapi ve kemoterapi alan hastalarda bu alınan zararlı maddelerin karaciğer ve böbreklere zarar vermesini önlemekte, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını korumaktadır.

ARI SÜTÜnün bu özellikleri nedeniyle her yıl tüketimi artmakta Japonya, Çin, ABD ve bir çok Avrupa ülkesinde sağlıklı insanlar dahi genç ve zinde kalabilmek, sağlıklı yaşayabilmek, hastalıklara karşı dirençlerini arttırmak amacıyla her gün ARI SÜTÜ tüketmektedir.

                ARI SÜTÜ safken dondurulmuş olarak saklanmalıdır. Ancak ARI SÜTÜ üretimi ve tüketimi fazla olan ülkelerde toz haline getirilmiş, bozulmadan çok uzun süre saklanabilen tablet veya kapsül halinde hapları da pazarlanmaktadır.Her gün yüz binlerce insan besleyici ve bünyeyi güçlendirici bu doğal ilaçları kullanmaktadır.

ARI SÜTÜnün, etkili olduğu hastalıklar aşağıda verilmiştir.

 
 
 
Dermatit (isilik)
1.
Akne (Sivilce)
2.
3.
Sedef hastalığı
4.
Fluid retention (Su toplaması)
5.
Alerjiler
6.
Anjin
7.
Astım
8.
Bronşit
9.
Soğuk algınlığı
10. Anorexia neruosa (isteksizlik, iştahsızlık)
11. Arteriosclerosis (Damar sertliği)
12. Artiritis (Eklem yangısı, Romatizma)
13. Siyatik
14. Anemi (kansızlık)
15. İlaç düzensizliği
16. Glandular fever (salgı bezlerinin yaptığı ateş)
17. Böbrek rahatsızlıkları
18. Yüksek ve düşük tansiyon
19. İnce bağırsak ülseri
20. Gastroenterit (ishal)
21. Hepatit (Karaciger iltahabı)
22. Yüksek ve düşük şeker hastalığı
23. Adet sancıları
24. Adet öncesi depresyon
25. Doğum ve doğum öncesi depresyon
26. Hamilelik sabah yorgunluğu
27. Menopoz
28. Yüksek aktiflik
29. Impotence (İktidarsızlık)
30. Sistit
31. Disability (Zihinsel ve fiziksel özürlülük)
32. Myalgic encephalomyilite (Beyin iltihabı)
33. Sclerodenna (doku kalınlaşması)
34. Stres
35. Depresyon
36. Stroke (travma, darbe)
37. Egzama
38. Kanser
39. AIDS
40. Lösemi

Haldun Keskin'i FACEBOOK DA  ARKADAŞ OLARAK EKLEMENİZİ RİCA EDİYORUM. ORADA NORMAL YAŞAMINIZA VE DOKTOR TEDAVİNİZE EK OLARAK TARIM BAKANLIĞI ONAYLIF.D.A ONAYLI, İSLAMİ HELAL VE KOŞER SERTİFİKALI ALEO VERA DESTEK İÇİN  DAHA GENİŞ BİLGİLER BULACAKSINIZ. TEŞEKKÜRLER

 

Saygılarımızla

Haldun Keskin

Sağlık Danışmanı

Tüm hastalıklarınızda ALEO VERA BİTKİSEL DESTEKLER

İslami Helal – Kosher – TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞIı- F.D.A Onaylı.

RAHATSIZLIKLARINIZI keskinlergenpa@gmail.com a yazabilirsiniz

 

 

__._,_.___

Attachment(s) from HALDUN KESKIN

2 of 2 Photo(s)

Recent Activity:
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder