Bir bardak su | 200 gr. | Bir bardak süt | 225 gr. | Bir bardak un | 150 gr. | Bir bardak toz şeker | 240 gr. | Bir bardak pudra şekeri | 180 gr. | Bir bardak kakao | 100 gr. | Bir bardak irmik | 170 gr. | Bir çorba kaşığı margarin veya tereyağı | 40 gr. | İki çorba kaşığı kakao | 30 gr. | İki çorba kaşığı şeker | 50 gr. |
|
Ölçülerin Kaşık Karşılığı
25 gr. Rende kaşar peynir | dört çorba kaşığı | 25 gr. Hindistan cevizi rendesi | dört çorba kaşığı | 25 gr. Toz şeker | iki çorba kaşığı | 25 gr. Un | iki çorba kaşığı | 25 gr. Nebati yağ | iki çorba kaşığı | 20 gr. Pirinç | bir çorba kaşığı | 30 gr. Pirinç unu | bir çorba kaşığı | 30 gr. Domates salçası | bir çorba kaşığı | 120 gr. Süt | bir çay bardağı |
|
Besinler Buzdolabında Ne Kadar Kalabilir
Süt (kutu) | 10 - 15 gün | Süt (kaynamış) | 2 - 3 gün | Çiğ et (kıyma hariç) | 2 - 5 gün | Çiğ balık | 1 - 3 gün | Pişmiş et | 3 - 6 gün | Tavuk | 2 - 5 gün | Salata (kuru) | 2 - 4 gün | Peynir (suda) | 10 gün | Peynir (salamura) | 3 - 4 hafta | Yumurta | 3 - 4 hafta | Kaymak | 1 - 2 gün |
|
ÖLÇÜLER
| SU BARDAĞI | YEMEK KAŞIĞI | KAHVE FİNCANI | Arpa şehriyesi | 250 gr. | 15 gr. | | Bulgur | 200 gr. | 12 gr. | 60 gr. | Fındık, Badem vb. | 100 gr. | 6 gr. | 25 gr. | Galeta Unu | 110 gr. | | | İrmik | 170 gr. | 10 gr. | 55 gr. | Kaşar peyniri (rende) | 65 gr. | 4 gr. | 25 gr. | Karabiber | | | 7.5 gr. | Kakao | 125 gr. | 8-9 gr. | 25 gr. | Kuru fasulye | 200 gr. | | 60 gr. | Margarin | 180 gr. | 15 gr. | 50 gr. | Makarna, şehriye | 250 gr. | 15 gr. | | Mısır unu | 150 gr. | | | Mercimek | 200 gr. | 12 gr. | 60 gr. | Nohut | 200 gr. | 12 gr. | | Nişasta | 125 gr. | 8-9 gr. | | Pirinç | 200 gr. | 12 gr. | 70 gr. | Pudra şekeri | 125 gr. | 8-9 gr. | 25 gr. | Salça | 125 gr. | 30 gr. | | Sıvı yağ | 250 ml. | 15 ml. | 75 ml. | Su, süt | 250 ml. | 15 ml. | 75.ml | Toz şeker | 200 gr. | 15 gr. | 70 gr. | Tuz | | 20 gr. | | Un | 125 gr. | 8-9 gr. | 50 gr. | Yoğurt | 210 gr. | | 70 gr. |
|
ISILAR
Fırın Isısı | 150º C | Ilık | 170º-190º C | Orta | 220º C | Sıcak | 230º-240º C | Kızgın |
|
CİNSİ | SICAKLIK | PİŞME SÜRESİ | Kalın Börekler | 175º-210º C | 35-45 dk. | İnce börekler | 150º-180º C | 25-35 dk. | Yağlı kek, bisküvi, kurabiyeler | 200º-220º C | 30-35 dk. | Balıklar | 200º-220º C | 30-35 dk. | Kuzu eti | 200º-260º C | 30-35 dk. | Dana eti | 200º-280º C | 40-60 dk. | Tavuk çeşitleri | 175º-200º C | 40-50 dk. | Güveçler | 175º-230º C | 40-60 dk. |
|
Kalabalık aile sofralarında yenen yemeklerin tadı hep başka olmuştur.
İnsan hayatı boyunca çocukken yakaladığı ve belleğine hapsettiği lezzetleri arar, durur.
Annenin elinden hazırlanan yemeklerin tadını tuzunu öyle kolay kolay bulamaz kimse, annesinin mutfağının dışında bir yerlerde.
.
__, Saygılarımızla
Haldun Keskin
keskinlergenpa.com
TURKIYE'NIN DOGAL GI DA ALISVERIS SITESI
AILE URETIMIMIZ TAS SISTEM SIZMA ZEYTİNYAĞIMIZI KARGO ÜCRETİ ÖDEMEDEN ALIN
Elektronik Posta: keskinlergenpa@gmail.com
_._,___
İlgi ve ihtiyaç duyan arkadaşlara yönlendirebilirseniz
"Üreticiden Tüketiciye" zincirine katkınız olacaktır.
BİLGİ VE SİPARISLERINIZ ICIN YAZIŞMA ADRESİMİZ
keskinlergenpa@gmail.com
Merkez Çarşı. 50. Sokak. No 6 AKHİSAR
Akhisar Vd. 548 000 42 27
0 236 412 61 62
KESKINLER GENPA ÇAGRI MERKEZI
0 532 265 89 00
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/ * Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/ * ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz
http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/ KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder