Mantarlı Orman Kebabı
YEMEĞİN MALZEMELERİ
1 kg kemiksiz kuzu eti
1 çorba kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 baş soğan, tuz
1 bardak su, limon
1 kg Kanlıca mantarı
1 çorba kaşığı tereyağ
1 adet küçük soğan
Maydanoz
Karabiber
Tuz
YEMEĞİN YAPILIŞI
Mantarların saplarını kesin, bol suda yıkayıp, süzün.
Tuz ve limon eklenmiş kaynar suda 5 dakika haşladıktan sonra, yine süzün.
Mantarları 4'e bölüp, bir tencerede hafifçe kızdırdığınız tereyağında soteleyin.
Tuz ve biberi ilave edin ve 5-6 dakika daha çevirin.
Eritmiş yağda, ince doğranmış soğanı 2-3 dakika çevirin.
Etleri ekleyin, önce hızlı ateşte çevirin sonra kısın.
1 bardak ılık suyu da ilave edin ve etler suyunu çekince tuz, kekik ve karabiber ekleyin.
Pişen etleri bir tepsiye ya da cam bir kaba alın.
Yukarıdaki tarife göre hazırlanmış mantarları, etlerin üzerine dökün.
İnce kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın
Domatesli Pilav
YEMEĞİN MALZEMELERİ
Domatesli Pilav yemeği resmi 2 su bardağı pirinç
2-3 adet domates
3 su bardağı et/tavuk suyu veya su
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
YEMEĞİN YAPILIŞI
Pirinç ayıklanıp yıkanır.
Ilık suda yarım saat bekletilir.
Domatesler rendelenir, tereyağı ile birlikte tencerede hafif kavrulur.
3 su bardağı su tencereye ilave edilir.
Pirincin suyu iyice süzülerek kaynamakta olan suya atılır ve karıştırılır.
Tencerenin kapağı kapatılır önce harlı, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
10 dakika demlendirdikten sonra iyice karıştırarak servis yapılır
Ezme Salata
YEMEĞİN MALZEMELERİ
Ezme Salata yemeği resmi 3-4 adet domates
1 adet salatalık
2-3 adet sivri biber
1/2 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
karabiber
kırmızı biber
toz şeker
zeytinyağı
tuz
Domates, salatalık, soğan ve biberler ayıklanıp çok küçük şekilde doğranır.
Maydanoz ayıklanıp incecik kıyılır.
Salça, tuz, karabiber, kırmızı biber, toz şeker ve zeytinyağı isteğe bağlı olarak nar ekşisi ve limon suyu eklenerek iyice karıştırılır ve sebzelerle harmanlanır.
Servis tabağına alınıp istenildiği gibi süslenir.
YEMEĞİN MALZEMELERİ
1 kg kemiksiz kuzu eti
1 çorba kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 baş soğan, tuz
1 bardak su, limon
1 kg Kanlıca mantarı
1 çorba kaşığı tereyağ
1 adet küçük soğan
Maydanoz
Karabiber
Tuz
YEMEĞİN YAPILIŞI
Mantarların saplarını kesin, bol suda yıkayıp, süzün.
Tuz ve limon eklenmiş kaynar suda 5 dakika haşladıktan sonra, yine süzün.
Mantarları 4'e bölüp, bir tencerede hafifçe kızdırdığınız tereyağında soteleyin.
Tuz ve biberi ilave edin ve 5-6 dakika daha çevirin.
Eritmiş yağda, ince doğranmış soğanı 2-3 dakika çevirin.
Etleri ekleyin, önce hızlı ateşte çevirin sonra kısın.
1 bardak ılık suyu da ilave edin ve etler suyunu çekince tuz, kekik ve karabiber ekleyin.
Pişen etleri bir tepsiye ya da cam bir kaba alın.
Yukarıdaki tarife göre hazırlanmış mantarları, etlerin üzerine dökün.
İnce kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın
Domatesli Pilav
YEMEĞİN MALZEMELERİ
Domatesli Pilav yemeği resmi 2 su bardağı pirinç
2-3 adet domates
3 su bardağı et/tavuk suyu veya su
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
YEMEĞİN YAPILIŞI
Pirinç ayıklanıp yıkanır.
Ilık suda yarım saat bekletilir.
Domatesler rendelenir, tereyağı ile birlikte tencerede hafif kavrulur.
3 su bardağı su tencereye ilave edilir.
Pirincin suyu iyice süzülerek kaynamakta olan suya atılır ve karıştırılır.
Tencerenin kapağı kapatılır önce harlı, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
10 dakika demlendirdikten sonra iyice karıştırarak servis yapılır
Ezme Salata
YEMEĞİN MALZEMELERİ
Ezme Salata yemeği resmi 3-4 adet domates
1 adet salatalık
2-3 adet sivri biber
1/2 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
karabiber
kırmızı biber
toz şeker
zeytinyağı
tuz
Domates, salatalık, soğan ve biberler ayıklanıp çok küçük şekilde doğranır.
Maydanoz ayıklanıp incecik kıyılır.
Salça, tuz, karabiber, kırmızı biber, toz şeker ve zeytinyağı isteğe bağlı olarak nar ekşisi ve limon suyu eklenerek iyice karıştırılır ve sebzelerle harmanlanır.
Servis tabağına alınıp istenildiği gibi süslenir.
__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.
__,_._,___
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder